Wanneer Tuinhuis Plaatsen Zonder Vergunning? - LSB tuinhuizen en blokhutten op maat thumbnail

Wanneer Tuinhuis Plaatsen Zonder Vergunning? - LSB tuinhuizen en blokhutten op maat

Published Sep 14, 24
5 min read
[=headercontent]Zonnepanelen Op Tuinhuis Of Schuur - Maak Je Huis Duurzaam! - LSB tuinhuizen en blokhutten op maat[/headercontent]

LSB Blokhutten Dessel

Zandbergen 109, 2480 Dessel
014 37 96 92
Blokhutten

Als het uiterlijk van uw bijgebouw ernstig afwijkt van deze eisen kan de gemeente optreden. Of u nu wel of geen vergunning nodig heeft, het is altijd verstandig om met uw buren te overleggen. Licht ze in over uw plannen en blijf in goed gesprek met elkaar. Mocht er een vergunning nodig zijn voor uw schuur, tuinhuis of carport, dan moet u ook aangeven of u uw omgeving hierbij heeft betrokken.

In de meeste tuinhuisjes heb je beperkt de ruimte, waardoor een kleine houtkachel een absolute must is. Gelukkig zijn wij dé specialist in kleine houtkachels, waardoor je in onze webshop altijd de ideale houtkachel kunt vinden. Het grote voordeel van een houtkachel is dat deze voor warmte en sfeer zorgt.

Met een kleine houtkachel in je tuinhuis creëer je direct een warme en gezellige inrichting. Men denkt vaak dat het rookkanaal voor een tuinhuis, blokhut of veranda minder nauw komt dan een rookkanaal binnenhuis. Vaak wordt er gekozen voor een goedkope oplossing. Echter is het juist ontzettend belangrijk om bij een brandbare constructie, zoals een tuinhuis, te werken met duurder materiaal.

Blokhutten & Tuinhuizen - LSB tuinhuizen en blokhutten op maat

Eventuele rook die blijft hangen is minder storend in de open lucht. Tot slot is het ontzettend belangrijk om kachel en rookkanaal op ten minste 25 centimeter afstand van de wand te plaatsen. Overtuigd om een houtkachel in je tuinhuis te installeren? Dan wordt het tijd om een houtkachel in ons assortiment uit te zoeken.

Bovendien kun je ook bij ons terecht voor alle benodigde materialen - Grote tuinhuizen. Heb je advies nodig? Stel gerust al je vragen aan onze kachelspecialisten!

Wanneer Heb Ik Een Vergunning Voor Mijn Tuinhuis Nodig? - LSB tuinhuizen en blokhutten op maat

Voor het planten van bomen en hagen in de tuin is nodig. De wetgeving omtrent de ruimtelijke ordening zegt echter niets over hoe en waar bomen en hagen mogen aangeplant worden. Het regelt deze zaken. Wij geven je hieronder de belangrijkste zaken mee. Bij betwistingen of problemen over de plaatsing van hagen of bomen, kan je terecht bij het .

  1. (...) Wanneer een , moet zij, bij gebreke van een hiermee strijdig gebruik, van de scheidingslijn staan. Iedere andere afsluiting mag op de uiterste grens van het eigendom worden geplaatst. Art. 31. De eigenaar van een niet gemene levende haag of een niet gemene muur is gerechtigd, buiten de tijd dat de vruchten te velde staan, het erf van zijn nabuur te betreden om de haag te korten, te snoeien, het snoeisel weg te halen, de muur te herstellen of te onderhouden.


In geval van weigering moet het erf betreden worden op de minst beschadigbare plaats en behoudens vergoeding van veroorzaakte schade. Art. 32. Een haag tussen twee erven wordt geacht gemeen te zijn, tenzij slechts een ervan afgesloten is of tenzij het tegendeel blijkt uit een titel of een voldoende bezit.

Blog - Let Hier Op Bij Het Plaatsen Van Uw Tuinhuis - LSB tuinhuizen en blokhutten op maat

  1. Een moet op onderhouden worden; de nabuur kan zich aan die verplichting onttrekken door van de mandeligheid af te zien. (...) Art. 34. Bomen die in een gemene haag staan, zijn eveneens gemeen; ook bomen op de scheidingslijn van beide erven worden geacht gemeen te zijn, tenzij het tegendeel blijkt uit een titel of een voldoende bezit; sterven die bomen af of worden zij gekapt of gerooid, dan worden zij bij helfte verdeeld; de vruchten worden op gemeenschappelijke kosten ingezameld en eveneens bij helfte verdeeld, onverschillig of ze zijn afgevallen dan wel geplukt zijn.

De mede-eigenaar van een gemene haag mag die verwijderen tot aan de grens van zijn eigendom, onder verplichting om op die grens een muur te bouwen. Art. 35. mogen slechts op een door vast en erkend gebruik bepaalde afstand geplant worden; bij ontstentenis van zodanig gebruik mogen hoogstammige bomen slechts , andere bomen en slechts op een van de scheidingslijn tussen twee erven worden geplant.

Is die muur niet gemeen, dan heeft alleen de eigenaar het recht hem als steun voor zijn leibomen te gebruiken. Art. 36. De nabuur kan de rooiing eisen van bomen, hagen, heesters en struiken die op een kortere afstand geplant zijn dan de wet bepaalt. Art. 37. Degene over wiens eigendom takken van bomen van een nabuur hangen, kan de nabuur noodzaken die takken af te snijden.



Degene op wiens erf wortels doorschieten, mag ze aldaar zelf weghakken. Het recht om de wortels weg te hakken of de takken te doen afsnijden verjaart niet.

Zonnepanelen Op Tuinhuis Of Schuur - Maak Je Huis Duurzaam! - LSB tuinhuizen en blokhutten op maat

In veel gevallen heb je een nodig als je een gaat bouwen. Wil je toch liever een vergunningsvrije tuinhuis? Dan kan dat ook - Tuinhuis met overkapping. Je moet dan alleen aan verschillende voorwaarden voldoen. In deze blog doorloop ik al deze regels, zodat je na het na lezen van deze blog precies weet waaraan je moet voldoen als je een vergunningsvrije tuinhuis gaat bouwen



Een vergunningsvrije tuinhuis plaatsen betekent niet dat je regelvrij mag bouwen. Ook dan moet je voldoen aan de regelgeving uit het Bouwbesluit. In de praktijk betekent dat je ook in die gevallen nog steeds een bouwtekening en een constructieberekening nodig hebt. Met deze handige tool kom je er binnen drie minuten achter of je een vergunning voor jouw tuinhuis nodig hebt.

Een Tuinhuis In Kontich Kopen? Experts In Tuinhuizen! - LSB tuinhuizen en blokhutten op maat

Mochten bepaalde vragen of termen dus niet helemaal duidelijk zijn of ben je geïnteresseerd in de redenering achter de vragen? Dan vind je de antwoorden in deze blog! Als het om vergunningen gaat is er één regel die vaak als eerste genoemd wordt. Niet alleen omdat dit de meest simpele regel is, maar ook omdat de rest van de regels er eigenlijk al niet meer toe doen wanneer je op het voorerf gaat bouwen.

Bij een rijtjeshuis is het voorerf simpelweg de voortuin, en uiteraard is de achtertuin dus het achtererf. Bouw je dus een tuinhuis in de voortuin, dan heb je hier een vergunning voor nodig. Bij een rijtjeshuis of vrijstaand huis is het zo dat het voorerf 1 meter langs het huis doorloopt.

Dit zie je ook op het gifje hierbeneden. Misschien vraag je je nu wel af… Die vraag is eigenlijk heel makkelijk te beantwoorden. Het is namelijk zo dat de gemeente een Bestemmingplan en Welstandseisen heeft opgesteld. Hierin staat beschreven hoe een wijk er volgens hen uit moet zien. Het beschrijft dus eigenlijk het ‘uiterlijk’ van de wijk.

Tuinhuis Met Overkapping Voor Je Tuin - LSB tuinhuizen en blokhutten op maat

Daarom moet de gemeente dus checken of de tuinhuis past binnen het stadsbeeld dat is geschetst. Er is overigens wel een uitzondering op de regel. Dit is namelijk het geval wanneer de gemeente geen bestemmingsplan heeft opgesteld. In dat geval is er ook geen uiterlijk om je aan te houden en dus heb je dan ook geen vergunning voor jouw tuinhuis nodig op het voorerf.

Het maximaal te bebouwen gebied is een door de overheid vastgesteld hoeveelheid grond waarop je vergunningsvrij mag bouwen. Ga je hier dus overheen, dan moet je een vergunning aanvragen. Blijf je hieronder? Dan hoef je op grond van deze voorwaarde geen vergunning voor jouw tuinhuis aan te vragen. Het vastgestelde stuk grond is een bepaald percentage van het totale achtererf.